Målsättning

ssa-admin

En gemensam nämnare för alla toppsäljare är deras förmåga att uppnå sina mål. Att kontinuerligt leverera på en hög lägstanivå efter utsatta mål. Detta är även en gemensam nämnare för elitidrottare. Där man varje dag arbetar utifrån utsatta mål för att utvecklas och bli bättre. När man sätter upp ett mål är det ingen slutdestination utan man utvecklar hela tiden sina mål och flyttar fram dem för att utmana sig själv att bli bättre. Ett vanligt misstag när man sätter sina mål är att man tror att det räcker att ha dem i huvudet. Att man tänker att man skall slå ett nytt rekord eller att man tänker att man skall höja sin lägstanivå. Det är väldigt enkelt att göra misstaget att tro att det räcker att man har tänkt ut sina mål. Som vi alla vet har man fantastiskt många saker i huvudet och väldigt många av de sakerna glömmer vi. Det är nästan omöjligt att ha koll på alla saker som man tänker på under en dag, ännu svårare är det att genomföra alla de sakerna man har i huvudet.

När man bestämmer sig för att sätta upp mål för sig själv finns det två olika typer av mål: kortsiktiga mål samt långsiktiga mål. Precis som namnen avslöjar är det väldigt enkelt att förstå vad de innebär. Redan när du bestämt dig för att du ska börja med dina egna mål är du en väldigt bra bit på vägen till att lyckas. Det du MÅSTE göra är att SKRIVA NER DEM! Har du ett anteckningsblock som du använder dig av dagligen, skriv dem i det. Är köket din favoritplats i lägenheten, sätt upp det på kylen. Klarar du dig inte utan att kolla på din telefon varje minut, skriv det i din mobil(ej optimalt). Gillar du att vara kreativ, gör en mindmap över dina mål. Se till så att när du skriver ner dem skiljer du på dina kortsiktiga och långsiktiga mål. När du skrivit ner dina mål blir det din verklighet, se till att läsa dem ofta och jobba varje dag för att uppnå dem. Att skriva ner sina mål för att utvecklas bör alla säljare göra (gäller även i ditt privatliv). Du har möjligheten att välja själv vad dina mål skall vara och hur du skall uppnå dem. Du kan påverka dina egna möjligheter för att uppnå dina mål, inte yttre faktorer. Minst lika viktigt som att skriva ner sina mål är att ”bocka” av dem när du uppnått dem. Vikten av att känna stolthet över det man uppnått är minst lika viktigt som att ha ett mål. Du skall vara nöjd över att ha nått upp till ditt mål samtidigt som du fortsätter utvecklas för att uppnå nästa mål.
Det finns många olika tips och råd på hur man skall skriva ner sina mål men, det är bara du som kommer arbeta för att uppnå dem. Målen är bara för dig. De är dina och det är bara du som skall klara av dem.
Se till att göra något varje dag som tar dig ett steg närmre till att lyckas med dina mål!

No comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *