Om du är en ledare led oss rätt!

ssa-admin

Det är så jävla roligt att utbilda säljare, framförallt personer som aldrig trott på att de kunde bli duktiga säljare. Om det så är under en vecka, en månad eller 6 månader att se dessa personer utvecklas och hitta en hunger som de tidigare inte haft är magiskt.

 

Det absolut vanligaste fenomenet som händer efter en utbildning är att säljarna går därifrån taggade och motiverade. Känslan av att nu är det min tur att briljera är enorm.
Vad händer sen då? Går alla ut och slår nya rekord och blir deras företags bästa säljare? Såklart inte, en del blir det. Den delen som blir bästa behövde bara en sista pusselbit för att få ordning på sina resultat, eller bara den där sista knuffen för att ta nästa steg.
Många säljare behöver däremot stöd, vägledning och framförallt kontinuitet i sitt vardagliga arbete. Så min fråga är, var är ni? Ni duktiga ledare/chefer/titeljagare, ni som tyckts alltid ha rätt svar på hur man egentligen skall göra för att sälja mer. Ni som så gärna lyfter fram era toppsäljare och sätter på er finflisen när berömmen skall delas ut.
Och ni som delar ut berömmen till dessa chefer/ledare/titeljagare, ni som har högsta ansvar för att höja försäljningen, ni som har högsta ansvar för att utveckla organisationer/bolaget var är ni?

Säljarna behöver:

  • Struktur
  • Vägledning
  • Motivation
  • Målsättning
  • Glädje

 

Ja listan är lång på vad de behöver. Det är de här sakerna de behöver efter en utbildning.
De går inte att tro att alla toppsäljare ser likadana ut, det går heller inte att säga att bara för att du är en duktig säljare så är du en duktig ledare.
Avslutningsvis, vad har du som chef/ledare/titeljagare gjort idag för att din kollega eller säljare ska bli lite bättre än vad den var igår?

 

Bättre kan du! För helvete! Visa vad du går för!

 

 

No comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *