Rekrytera Rätt

ssa-admin

Nu, förmodligen mer än någonsin är det viktigt att rekrytera rätt. Inte rekrytera bra, inte rekrytera ”bäst” utan rekrytera rätt. Det har säkerligen aldrig varit svårare än vad det är i dag att rekrytera rätt.
Marknaden har någonstans svängt, idag är det de arbetssökandesmarknad. De tycks svämma över med super kandidater som vill välja och vraka mellan olika jobb.

Vilket ansvar landar på företagen och rekryterarna som sitter med dessa ansökningar? Har kandidaterna blivit super kandidater och bör behandlas därefter? Är det de arbetslösa/arbetssökande som skall styra vilka jobb de själva tycker de är värda?

Företagens ansvar är att våga låta rekryterarna våga sätta press, våga bestämma och våga ifrågasätta. Det är viktigt att komma ihåg att det är företagen/rekryterarna som kan göra de arbetssökande en tjänst(ett jobb) och inte tvärtom!

Med tanke på att allting utvecklas så gör såklart arbetsmarknaden det också. Har alla blivit super kandidater? Självklart inte. Men man har blivit bättre på att framhäva sina kunskaper/erfarenheter. I en värld där hårda värden så som titlar klingar högt i rekryterarnas ögon har också de arbetssökande blivit bättre på att använda sig av detta.

Självklart skall företagen och rekryterarna styra nivån på arbetsmarknaden. Våga utveckla rekrytering, våga ta in en ansökning direkt, våga anställa en person med kanske inte rätt titel i bagaget. Våga anställa rätt för att bli bäst.

Vid rätt anställning kan fantastiska saker hända. Rätt säljare, på rätt plats, med rätt chef är ett vinnande koncept!

Tags:

Related Posts

SSA 2.0

No comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *